Mercy rule

Midden-en middelbare school voetballedit

op het midden – of middelbare school niveau gebruiken 34 staten een mercy rule die een “continue klok” kan inhouden (de klok blijft werken op de meeste toneelstukken wanneer de klok normaal zou stoppen, zoals een onvolledige pass) zodra een team een bepaalde voorsprong heeft (bijvoorbeeld 35 punten) tijdens de tweede helft. Dat vermindert sterk de hoeveelheid tijd die nodig is voor een spel om te voltooien, waardoor de kans van het leidende team om meer te scoren en de tijd die de trailing team moet besteden in het geconfronteerd met een onoverkomelijk tekort vermindert., In de meeste staten stopt de klok alleen voor scores, timeouts (officials’, blessure, of opgeladen), of het einde van het kwartaal. Toneelstukken die normaal gesproken de klok zouden stoppen, zoals boetes, onvolledige passes, buiten de grenzen gaan, of verandering van bezit, zouden de klok niet stoppen. De regel varieert per staat; bijvoorbeeld, de klok stopt niet bij een score in Colorado, Indiana, Kansas (alleen reguliere wedstrijden), of Missouri (alleen vierde kwartaal).,

in de meeste staten, zodra het puntverschil is verminderd tot onder de mercy rule-inroepen bedrag, normale timing procedures hervatten tot het einde van het spel of de mercy rule-inroepen puntverschil is hersteld; in Colorado, Georgia, en Kansas, de klok blijft lopen, zelfs als het verschil onder de drempel. De meeste staten die genade regels afzien van deze regel voor een kampioenschap spel.,

in sommige staten kunnen coaches en spelofficials kiezen om een spel naar eigen goeddunken te beëindigen op elk moment tijdens de tweede helft als de continue klokregel van kracht is; dat gebeurt meestal als een scheeflopende marge blijft toenemen of als dreigend weer op handen is. Soms stemt de coach van het team dat verliest ermee in om naast de continue klokregel ook de lengte van een kwart in te korten., Hoewel het zeldzaam is, hebben sommige staten of middelbare school conferenties regels waarin het team met een zeer grote voorsprong mag niet een bepaald spel voor de rest van het spel, zoals een diepe pass of outside run.

in sommige staten (waar 8-mans en 6-mans voetbal op grote schaal wordt gebruikt), eisen de regels dat een spel eindigt wanneer een team een bepaalde score voorstaat (zoals 45 of 50 punten) tijdens de rust of een ander moment daarna., In andere staten met 6-of 8-man voetbal, continue klok regels worden gebruikt, en de regel kan worden gewijzigd; bijvoorbeeld, in Iowa, de regel gaat in werking als de 35-punts differentieel wordt bereikt op elk moment na het eerste kwartaal.

in een variant op de mercy rule die werd gebruikt in Connecticut high school football van 2006 tot 2016, kreeg de coach van het team een schorsing van één wedstrijd (dat wil zeggen voor de volgende wedstrijd van het team) als het team op enig moment 50 punten voorsprong had. In 2016 werd het vervangen door een running clock regel.,de mercy rule van de National Collegiate Athletic Association bepaalt: “elk moment tijdens het spel, de speeltijd van elke resterende periode of perioden en de pauze tussen de helften kan worden verkort in onderling overleg van de tegenstander hoofd coaches en de scheidsrechter.”(NCAA Football Rule 3-2-2-a) NCAA Football Approved Ruling 3-2-2-I citeert een voorbeeld: “tijdens de rust is de score 56-0. De coaches en de scheidsrechter zijn het erover eens dat het derde en vierde kwart elk moet worden ingekort tot 12 minuten., De coaches vragen ook dat de tweede helft met een ‘loopklok’ gespeeld wordt, dat wil zeggen dat de spelklok niet gestopt wordt.”De NCAA Football Rules Committee bepaalt,” de resterende kwartalen kunnen worden ingekort tot 12 minuten elk. Echter, de’ lopende klok ‘ is niet toegestaan; normale klokregels gelden voor het hele spel. het meest recente voorbeeld van een NCAA-voetbalwedstrijd die werd ingekort door een beroep te doen op deze regel vond plaats op 1 September 2018 tijdens een wedstrijd die Georgia speelde tegen Austin Peay in Athens Georgia., Met de score 45-0 in het 3e kwartaal en een hoge heat index, stelde de Austin Peay Coach Will Healy aan Georgia hoofd coach Kirby Smart voor om een 10 minuten vierde kwartaal te spelen in plaats van het typische 15 minuten vierde kwartaal. De coaches en scheidsrechter gingen akkoord en de wedstrijd werd ingekort.24 September 2016 de Missouri Tigers waren 58-0 voor de staat Delaware. De coaches kwamen overeen om het derde en vierde kwart te verkorten van elk 15 minuten naar 10 minuten, waardoor de totale speeltijd verkort werd van 60 minuten naar 50 minuten., Missouri voegde drie touchdowns toe in de verkorte tweede helft om de uiteindelijke score 79-0 te halen, waarbij teamrecords werden ingesteld voor de meeste punten in een wedstrijd (79), de grootste marge van de overwinning (79) en het grootste aantal touchdowns gescoord (11). (Missouri zou 80 punten hebben gescoord, maar het had een extra punt gemist in het begin van de wedstrijd.)

ook in 2016 had de wedstrijd tussen Clemson en South Carolina State zowel het derde als het vierde kwart ingekort van 15 minuten naar 12 als gevolg van Clemson die de wedstrijd leidde met een halve 45-0. De eindstand van de wedstrijd was 59-0.,eerder in 2016 werd het vierde kwart ingekort tot 10 minuten toen zware onweersbuien het Donald W. Reynolds Razorback Stadium naderden. Arkansas leidde 42-3 aan het einde van het derde kwartaal, en de laatste periode was puntloos. Een soortgelijk scenario vond plaats in 2017 in de wedstrijd tussen TCU en Kansas, waar de coaches akkoord gingen met een lopende klok voor de laatste 12:49 van de wedstrijd als gevolg van hevige onweersbuien naderen Amon G. Carter Stadium.,in een wedstrijd van 2013 verloor Old Dominion University (ODU) van de University of North Carolina (UNC) met 80-20 toen coach Bobby Wilder Van ODU vroeg om het vierde kwart met vijf minuten te verkorten, waarmee coach Larry Fedora van UNC akkoord ging. Fedora ook gericht zijn quarterback om een knie te nemen op de vierde en doelpunt met 1: 53 resterende om niet te lopen de score.in een wedstrijd uit 1988 vroeg Kansas Jayhawks coach Glen Mason of er een loopklok kon worden gebruikt nadat zijn team in de rust met 49-0 achterliep naar de Auburn Tigers. Auburn coach Pat Dye en de officials Akkoord, en Auburn eindigde een 56-7 winnaar.,ondanks de uitspraak van de NCAA Football Rules Committee (A. R. 3-2-2-I) dat een “running clock” niet is toegestaan, werd op 5 September 2013 een continue klok gebruikt, te beginnen in het vierde kwartaal toen de Georgia Tech Yellow Jackets een 63-0 voorsprong hadden tegen de Elon Phoenix. Dat was op verzoek van Elon coach Jason Swepson en overeengekomen door Georgia Tech coach Paul Johnson. Georgia Tech won de wedstrijd met 70-0.

echter, in de Mississippi Association of Community and Junior Colleges, een lopende klok is toegestaan als het team staat voor met 38 punten of meer., Deze regel, alleen uniek voor de MACJC, werd ingesteld in 2013.